COSS ry Langattoman Tampereen koordinaattoriksi

Hermia Groupin konserniyhtiö Innovaatio Oy Uusi Tehdas (jäljempänä Hermia) sekä COSS ry (COSS) ovat sopineet Langaton Tampere – verkkoyhteisön koordinointivastuun siirtymisestä Hermialta COSS:lle. Vastuunsiirto toteutettiin liiketoimintasiirtona 3.2.2014. Samalla verkkoyhteisön toimintaa aletaan kehittää COSS:n laajan jäsenistön voimin. Tästä yhteistyöstä syntyi Roam.fi-verkkoyhteisö

Langaton Tampere on vuodesta 2007 alkaen toiminut Tampereen ja sen ympäristökuntien langaton laajakaistayhteisö. Sen jäsenkuntia ovat Hämeenkyrö, Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti sekä Ylöjärvi. Langaton Tampere ei ole ilmainen internet, vaan tapa jakaa olemassa oleva internet-yhteys ja WLAN-verkko vierailutarkoituksessa myös muiden kuin yhteyden ja WLAN-verkon haltijan käyttöön.

Kaikki Langattomaan Tampereeseen liittyvät Hermian vastuut ja velvoitteet sekä Hermian omistamat liikemerkit ja immateriaalioikeudet siirtyivät vastuunsiirron yhteydessä COSS:lle. Liiketoimintasiirrolla ei ole henkilöstövaikutuksia. Hermia tukee COSS:a toiminnan vastaanottamisessa, millä varmistetaan verkkoyhteisön katkoton toiminta.

”Langaton Tampere on palvellut Pirkanmaan alueen kuntia, yrityksiä ja asukkaita sekä kehittänyt jäsenpohjaansa muutaman viime vuoden aikana. Langaton Tampere on havaittu toimivaksi ja skaalautuvaksi verkkoratkaisuksi. Kuitenkin pitkällä tähtäimellä Langaton Tampere pystyy COSS:n avoimia ratkaisuja kannattavan jäsenkunnan avulla vielä suuriin kehitysloikkiin”, toteaa verkkoyhteisöä Hermia Groupissa koordinoinut Ville Luotonen.

COSS:n toiminnanjohtaja Timo Väliharju puolestaan kertoo Langattoman Tampereen olevan hyvä tilaisuus edistää avoimuutta yhteiskunnassa. ”Se mahdollistaa turvallisen ja nopean internetyhteyden aikaan ja paikkaan katsomatta. Yhteisöllinen malli verkkoyhteyden jakamisesta koko yhteisön käyttöön on COSS:n toiminnan keskiössä”, selventää Väliharju.

Langattoman Tampereen kotikäyttäjätuesta vastaa edelleen eTupa ja samasta paikasta myös yritykset saavat tarvittaessa asennusapua. Yrityksiä palvelevat eTuvan lisäksi myös WizIT Oy ja Arch Red Oy.