Siirry suoraan sisältöön

Anvia, Seinäjoen kaupunki ja Sedu rakentavat langatonta Seinäjokea

smartphone

Seinäjoen kaupunki, Sedu ja Anvia ovat viime vuonna aloittaneet yhteistyöprojektin, jossa ne yhdistävät langattomia verkkojaan yhteiseen käyttöön.

Yhteistyön ansiosta voi yksillä ja samoilla tunnuksilla käyttää niiden kaikkien langattomia lähiverkkoja, joissa pelkästään Seinäjoella on yli 1000 tukiasemaa. Nyt on alkanut projektin testausvaihe.

– Tavoitteenamme on luoda Langaton Seinäjoki, jossa kaupunkilaiset, opiskelijat ja täällä vierailevat pääsevät helposti ja tietoturvallisesti nettiin esimerkiksi kauppakeskuksissa, oppilaitoksissa ja julkisissa rakennuksissa. Langaton Seinäjoki -konsepti tukee myös suunnitelmiamme kehitysalustojen luomisesta kaupungin eri sektoreille, toteaa Seinäjoen kaupungin kehitysjohtaja Erkki Välimäki.

Kaupunkiverkkoja on muuallakin, mutta Seinäjoen projektissa on ainutlaatuista yhteistyö kaupungin, oppilaitoksen ja operaattorin välillä. Neljäntenä yhteistyökumppanina on Suomen avoimien tietojärjestelmien keskus COSS ry ja sen valtakunnallinen laajakaistayhteisö roam.fi, jonka mukaan yhteisverkko on nimetty.

– Tämä on hyvä esimerkki nykyaikaisesta jakamistaloudesta, yhteistyö tuo paremmat ja kattavammat palvelut sekä tehokkuutta, kun jokainen asettaa omat verkkonsa yhteiseen käyttöön, kuvailee kehitysjohtaja Reino Lähdemäki Anvialta.

– Nyt myös toisen asteen oppilaitokset pääsevät entistä enemmän hyödyntämään langatonta laajakaistaa. Ammattikorkeakouluilla on jo korkeakoulujen eduroam käytössä”, sanoo Sedun tietohallinnon kehittämispäällikkö Jaakko Riihimaa.

Langattomat yhteydet toimivat massatapahtumissa

Kun on kerran kirjautunut yhteisverkkoon, ei tarvitse enää muistella ja naputella salasanoja, sillä älypuhelin tai tabletti kirjautuu verkkoon automaattisesti kaikkien tukiasemien alueella.

Kaupungin verkot sijaitsevat pääasiassa Seinäjoella, Sedun verkko löytyy Seinäjoen lisäksi muiltakin sen oppilaitosten paikkakunnilta. Anvialla on verkkoja myös Vaasassa ja Kokkolassa. Verkkoa voi Seinäjoella käyttää esimerkiksi kirjastossa, Epstorilla, Torikeskuksessa ja matkakeskuksessa.

Palvelu tukee myös Tapahtumakaupunki Seinäjoki -konseptia tarjoten laadukkaat langattomat yhteydet massatapahtumissa, joissa mobiiliverkot usein tukkeutuvat.

Palvelun testivaihe on juuri alkanut. Testaajina on Anvian ja kaupungin henkilökuntaa ja Sedun opiskelijoista digitutorit. Tavoitteena on, että palvelu voitaisiin avata laajempaan käyttöön Seinäjoen monissa kesätapahtumissa.

Lisätietoja:

Anvia: kehitysjohtaja Reino Lähdemäki, puh. 044 411 3003
Sedu: tietohallinnon kehittämispäällikkö Jaakko Riihimaa, p. 040 830 4104
Seinäjoen kaupunki: kehittämispäällikkö Mika Mustikkamäki, p. 050 574 5726
COSS ry: toiminnanjohtaja Timo Väliharju, p. 050 330 3339